Félmilliárd forintból fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert két Békés megyei településen

Belföld, 2021.04.28

Félmilliárd forintból fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert két Békés megyei településen - közölte közösségi oldalán Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő.

A hunyai önkormányzat 238, a bucsai 250 millió forint európai uniós támogatásból fejlesztheti a csapadékvíz-elvezető rendszert. A munkálatok mindkét településen a napokban kezdődtek el - írta a kormánypárti politikus.

Az év végéig tartó beruházások során a csapadékvíz-elvezető hálózatot építik ki, illetve újítják fel, megoldva ezzel a települések belvízmentesítését - olvasható a két önkormányzat honlapján.

Az alig hétszáz lakosú Hunyán mintegy 11 ezer folyóméter hosszban újul meg a belvízrendszer, és új szivattyút szereznek be. A község központi részein burkolt árkokat és zárt csatornákat alakítanak ki, ami parkolók kialakítására is lehetőséget nyújt a jövőben - mondta az önkormányzat történetének legnagyobb beruházásáról Hegedűs Roland (független) polgármester.

A csaknem 2200 lelkes Bucsán 1500 folyóméter csatornaszakaszt rekonstruálnak, több mint ötven gyalogos- és gépkocsi behajtót újítanak fel, olajfogókat és tisztító aknákat alakítanak ki, a nyílt felszínű árkok jelentős részét burkolják. A beruházással egy időben tervezik a csatornahálózat kiépítésének második ütemét, melyre még idén szeretnénk pályázatot benyújtani - közölte Kláricz János (Fidesz-KDNP) polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!