Félmilliárdot költöttek a távhőrendszer korszerűsítésére Pécsett

Belföld, 2015.09.29

Korszerűbb lett és bővült Pécs távhőrendszere annak a mintegy 569 millió forintos beruházásnak köszönhetően, amelyet a napokban fejezett be a városi szolgáltató Pétáv Kft.

A társaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert 253,52 millió forintból, valamint 315 millió forint önerő támogatásból finanszírozott projekt keretében tíz, összesen két kilométer hosszú elavult vezetékszakaszt cseréltek le korszerű, előre szigetelt vezetékekre. A fejlesztés eredményeként kevesebb lesz az üzemzavar és csökken a hőveszteség.

Vida János, a társaság ügyvezetője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a cég a beruházással évente mintegy 40 millió forint megtakarítást érhet el.

A társaság közleményében kitért arra, hogy a kivitelezés része volt az Ércbányász lakótelep csatlakoztatása a távhőhálózathoz. Ennek eredményeként újabb 92 lakásban élvezhetik a távhő előnyeit, az ottani korszerűtlen gáz-fűtőberendezések kiváltása pedig hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Az 51 százalékban a pécsi önkormányzat és 49 százalékban a Pannon Hőerőmű tulajdonában lévő, tavaly 6 milliárd árbevételt elérő, mintegy 180 dolgozót foglalkoztató Pétáv több mint 31 ezer lakást és mintegy 450 intézményt, gazdasági szervezetet lát el hőenergiával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!