Felsőoktatási felvételi: hétfőtől elérhetők az ügyintézési funkciók

Belföld, 2021.04.19

Hétfőtől elérhetők a felsőoktatási ügyintézési funkciók az E-felvételiben, a felvi.hu honlapon - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A felsőoktatásba jelentkezőknek lehetőségük van adataik ellenőrzésére, módosítására, az esetleg még hiányzó dokumentumaik pótlására, illetve - egyetlen alkalommal - eredeti jelentkezési sorrendjük megváltoztatására.

Az e-ügyintézés indulásával az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: így a személyes információkat, a megjelölt képzéseket és sorrendjüket, a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, továbbá a közhiteles elektronikus nyilvántartásból átvett információt (érettségi eredmények, felsőoktatási oklevelek, nyelvvizsga-bizonyítványok hitelessége) - ismertették.

Az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen kérhetik az esetleg hibásan megadott adatok módosítását is.

A felvételizők az E-felvételiben azt is nyomon követhetik, hogy az egyes jelentkezési helyeiken - a pillanatnyilag rendelkezésre álló, igazolt eredmények alapján - éppen hány pontjuk van. Az adatok folyamatosan frissülnek.

Az Oktatási Hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a fontos információt tartalmazó üzenetek (például a hiánypótlási felszólítás) az E-felvételi "Hivatalos iratok" menüpontjába érkeznek, és erről a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail-postafiókokba is érkezik értesítés.

A 2021. május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat nem kell feltölteni a rendszerbe, ahogy a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumokat, a 2006. február 1. utáni felsőoktatási okleveleket (bizonyos kivételektől eltekintve) és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat sem.

Ha azonban a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.

A jelentkezési sorrend módosítására vagy a jelentkezési határidőig megjelölt jelentkezési helyek visszavonására legkésőbb 2021. július 8-ig, egyetlen alkalommal van lehetőség az E-felvételi sorrendmódosítás menüpontjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!