Felújítás miatt hétfőtől lezárják az Oskola utcát

Belföld, 2021.06.14

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat és felújításokat végeznek június 21-től a szegedi Oskola utcában, ezért lezárják a rendkívül forgalmas útszakaszt.

Oskola utca A lezárásra csak a hétfő reggeli kerékpáros csúcs után kerül sor - jelentette be Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester az ügyben tartott sajtótájékoztatóján.  

Első ütemben a kivitelező először az Oskola utca járdáját bontja fel, majd vízvezeték csere történik, amely az összehangolt közmű- útrekonstrukció egyik fontos eleme. A munkálatok a forgalmas kerékpáros útszakaszon a tervek szerint mintegy 5 hónap múlva, azaz november végére készülhetnek el, míg a teljes felújítás, amely többek között a hídfőt is érinti 1 év múlva várható.  

Az Oskola utca végleges kialakításáról és a kivitelezési munkálatokról, valamint a korlátozásokról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a www.megujul.szeged.hu címen tájékoztatja a lakosságot.

Korábban több projektben megújult a szegedi Stefánia és a Móra park környéke is, a mostani felújítás is ezen rekonstrukciók része, amelyet európai uniós, illetve saját forrásból finanszíroz a város. A beruházás teljes költsége 982 millió forint, amelyből 504 millió uniós, illetve 478 millió forint önkormányzati forrás keretében valósul meg.  

A projekten kívül, az önkormányzat Vízügyi Építési Alapjának terhére megújul az Oskola utca –Stefánia – Színház körforgalomig az ivóvíz-gerinchálózat bruttó 223 millió forint értékben.

(Webrádió)

Címkék

Oskola utca Felújítás

Galériánk

Oskola utca Oskola utca Oskola utca Oskola utca Oskola utca Oskola utca Oskola utca
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!