TV műsor

Felújított szennyvíztelepet adtak át Mocsán

Belföld, 2021.04.20

Befejeződött Mocsán a szennyvíztelep felújítása, az európai uniós támogatásból megvalósult, 320 millió forintos beruházással a 23 éve épült létesítmény megfelel a mai környezetvédelmi előírásoknak - tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere az MTI-t.

Udvardi Marianna (független) elmondta, az új telep csaknem 2200 embert szolgál ki, kapacitása 350 köbméter naponta. A tisztított szennyvizet egy rendezett, nyílt árkon keresztül a Kocs-Mocsai-vízfolyás fogadja be.

A munkálatok során új medencével bővítették a biológiai tisztító kapacitást, korszerűsítették a nitrogént és foszfort eltávolító berendezéseket, valamint felújították a kezelőépületet és új irányítástechnikát telepítettek.

A beruházásra azért volt szükség, mert a 23 éve épült telep műszaki állapota erősen leromlott, teljes körű fejlesztése nélkül a biztonságos üzemeltetés feltételei már középtávon sem voltak biztosíthatóak. A telep biológiai terhelése korábban időszakosan többszörösen meghaladta a névleges tisztítókapacitást - ismertette a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!