Felvételi - Rektor: megőrizte pozícióit a Pannon Egyetem a vidéki intézmények közt

Belföld, 2019.07.25

Stabilitás jellemzi a Pannon Egyetemet a felvételi adatok alapján, az intézményben 1977 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől - közölte az egyetem rektora csütörtökön sajtótájékoztatón, Veszprémben.

Gelencsér András hangsúlyozta: a Pannon Egyetem felvételi eredményeit többéves visszatekintésben is stabilitás jellemzi a demográfiai trendek és a fővárosi felsőoktatási intézmények vonzerejének növekedése ellenére is.

Balogh Ágnes oktatási és akkreditációs ügyekért felelős rektori megbízott a felvételi eredményekről elmondta: az 1977 hallgató 64 százaléka nappali, 36 százaléka levelező tagozaton kezdi meg tanulmányait. A felvettek közül 1296-an alapszakra, 283-an mesterszakra, 29-en osztatlan képzésre és 369-en felsőoktatási szakképzésre nyertek felvételt, közülük 1620-an állami ösztöndíjas képzésen tanulhatnak.

A legtöbb hallgató - a felvettek csaknem harmada, 686 diák - a gazdaságtudományi kar képzéseire került be, a szakok közül pedig a műszaki informatikai kar programtervező informatikus alapszakja lett a legnagyobb létszámú, ide 115 hallgatót vettek fel. A mesterszakok közül a legtöbben, 27-en a modern filológiai és társadalomtudományi kar mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterszakának levelező tagozatára jutottak be.

A legmagasabb felvételi ponthatár, 462 pont a modern filológiai és társadalomtudományi kar nemzetközi tanulmányok alapszakának nappali tagozatán volt.

Navracsics Judit, a modern filológiai és társadalomtudományi kar dékánja kiemelte: idén három új szakot akkreditáltak - kommunikáció és médiatudomány, valamint a közösségszervezés alapszakok és a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterszak -, melyek Veszprém 2023-as Európa kulturális fővárosi eseménysorozatára való felkészülésben is hasznosak lehetnek. Hozzátette: Kőszegen nemzetközi tanulmányok angol nyelvű mesterképzést is indítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!