Felvételi - Több mint hatezer elsőéves kezdhet a BGE-n

Belföld, 2022.07.22

Idén szeptemberben 6255 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), ezzel - a tavalyi rekordszámú felvett hallgató után - az utóbbi évtized második legjobb eredményét érte el az elsőéves hallgatók létszámát tekintve az egyetem.

A BGE az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a múlt évhez hasonlóan a gólyák 67 százaléka idén is állami ösztöndíjasként kezdi meg tanulmányait a BGE-n.

Kiemelték: idén is bekerültek az öt legmagasabb jelentkezői létszámmal rendelkező egyetem közé. Emellett mindhárom kar - kereskedelmi, vendéglátóipari és idegenforgalmi, külkereskedelmi, valamint pénzügyi és számviteli - a jelentkezők száma alapján a tíz legnépszerűbb egyetemi kar között szerepelt. Az egyetem elismertségét a piaci igényekhez illesztett képzési portfóliójának köszönheti; a tíz legnépszerűbb magyarországi alapszak közül öt szerepel a kínálatában - tették hozzá.

A jelentkezők többsége a kereskedelem és marketing, a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, valamint a gazdaságinformatikus alapképzési szakot választotta - ismertették.

A közleményben Heidrich Balázs rektort idézve azt írták: "az idei eredmények is igazolják, hogy a BGE-n megszerezhető, a munkaerőpiac által elismert diploma továbbra is biztos befektetést jelent a jövőbe; a szeptembertől tanulmányaikat megkezdő új hallgatóink nemcsak a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyetemén tanulhatnak majd, hanem egy innovatív, az új ismeretekre nyitott intézmény kiváló belső közösségének tagjaivá is válnak".

Kitértek arra is, hogy akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárásban adhatják be jelentkezésüket a Budapesti Gazdasági Egyetemre. A pótfelvételiről további információk a https://uni-bge.hu/hu/felveteli oldalon találhatók - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!