Felvételt hirdet az MCC Vitaakadémia

Belföld, 2023.09.04

Vitaakadémia elnevezéssel ingyenes érveléstechnikai képzést indít a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Az MCC hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az érdeklődők szeptember 30-ig jelentkezhetnek az egyetem és munka mellett is végezhető, egyéves vitavezetői képzésre.

Mindazok jelentkezését várják, akik elmélyítenék érveléstechnikai tudásukat, fejlesztenék kritikai gondolkodásukat, és frissen megszerzett ismereteiket szívesen kipróbálnák különféle vitaalkalmakon is.

Az MCC közleménye szerint az alapképzésnek számító vitavezető-program résztvevői megismerik az érvelés módjait, a racionális vita szabályait, a különböző vitaformátumokat. "Alapvető érveléstechnikai, informális logikai és vitamódszertani ismeretekkel gazdagodnak, és képessé válnak a tanultakat továbbadni, ahogy önálló vitaalkalmak megszervezésére és ezek moderálására, értékelésére is" - olvasható a közleményben.

A képzést e-tananyagok, kézikönyv, intenzív gyakorlatorientált hétvégék, személyes szakmai mentorálás segíti - tették hozzá.

Az egyéves vitavezető-képzés elvégzése után az érdeklődők a "vitatréner", majd a "mentor" képzési programban fejleszthetik tovább tudásukat, és vitavezetőként szerepet vállalhatnak az MCC Vitaakadémia egyedi, egész Kárpát-medencét átszövő tehetséggondozó és közösségépítő programjaiban.

Az MCC Vitaakadémia képzéseiről és a jelentkezés feltételeiről a program honlapján és Facebook-oldalán található bővebb információ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!