Férfi kézilabda MK - A Szeged az első döntős

Belföld, 2024.05.18

A Szeged 39-33-ra legyőzte a NEKA csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a Tatabányán zajló négyes döntő szombati játéknapján.

A hétszeres győztes Szegednek a vasárnapi lesz a 23. fináléja a hazai kupasorozatban.


Eredmény, elődöntő: OTP Bank-Pick Szeged - HSA-NEKA 39-33 (17-15)
--------------------------------------------

lövések/gólok: 54/39, illetve 47/33

gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/4

kiállítások: 6, illetve 8 perc


A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata annak tudatában kezdte a mérkőzést, hogy délután kieshet az NB I-ből. A bajnokság alapszakaszából már csak egy meccs van hátra, a PLER 18 órától hazai pályán játszik a Csurgóval. Döntetlen esetén a Komló a kieső, PLER-siker esetén a NEKA búcsúzik, ha pedig a Csurgó győz, a PLER esik ki.

Ezzel együtt remekül kezdett a NEKA - a 13. percben háromgólos előnyben volt -, amely fennállása során először jutott a négy közé a Magyar Kupában. A bajnoki döntős Szeged egy 4-0-s sorozattal fordított, a szünetben pedig 17-15-ös előnyben volt.

A második félidő elején létszámfölényes akciókkal próbálkozott a NEKA, de a támadásban elkövetett hibákat könnyű gólokkal büntette az ellenfél, amely négy perc alatt négy találattal növelte a különbséget. Egyáltalán nem volt kemény vagy sportszerűtlen a találkozó, mégis kiállítások és játékvezetői videózások tették szakadozottá a játékot. Az akadémisták felzárkóztak 33-31-re, a csongrádiak azonban egy újabb 4-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

A győztes csapatban Mario Sostaric mind a nyolc lövését gólra váltotta, és bár tíz és fél perccel a vége előtt piros lapot kapott, ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa. Csapattársai közül Bodó Richárd és Sebastian Frimmel öt-öt alkalommal talált be, ahogyan a túloldalon Ludmán Marcell és Sztraka Dániel is.

A Szeged és a NEKA bajnoki meccsét december elején Balatonbogláron 39-30-ra, április végén házigazdaként 47-31-re nyerték meg a csongrádiak, vagyis a három közül ez volt a legszorosabb találkozó.


később: Telekom Veszprém - Dabas KC 18.00

vasárnap játsszák:
a 3. helyért 15.15
döntő 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!