Fidelitas: meglehet, hogy pénzmosás történt a 99 Mozgalom számlájára befizetett támogatásoknál

Belföld, 2023.07.01

A Fidelitas szerint "élő ember nem veszi be a dollárbaloldal mikroadomány-meséjét", azt, hogy a választások előtt a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára került félmilliárd forint támogatás mikroadományokból gyűlt össze, hiszen bizonyíték van a készpénzes befizetésekre.

A szombati Facebook-bejegyzésükhöz csatolt videóban az látszik, hogy aktivistáik egy játékpénzzel teli elöltöltős, általuk pénzmosógépnek nevezett mosógépet cipelnek a budapesti városháza elé.

Közölték: Karácsony Gergely mikroadomány-botránya nagy sajtóvisszhangot keltett, és "ma már mindenki tudja, hogy a főpolgármester szavahihetetlen".

A videóban elhangzott: az 500 milliónál is több kampánypénzt Karácsony Gergely "régi jó barátja, Perjés Gábor fizette be a 99 Mozgalom számlájára összesen 19 alkalommal". Ahogy "a haverok ezt rendezték, könnyen meglehet, hogy simán pénzmosás történt" - jegyezték meg.

A felvétel szerint - bár a titkosítás alól feloldott jelentés számos kérdést felvet - a "dollárbaloldal szokás szerint sunnyog, látványosan menekül a nyilvánosság elől", pedig a "készpénzes befizetések 13 alkalommal haladták meg a 10 millió forintot".

Feltették a kérdést, ezek után "ki veszi még be a mikroadomány-mesét".

Kijelentették: azért hozták Karácsonyéknak a "pénzmosógépet", hogy ha "neki vagy a haveroknak legközelebb pénzmosási kényszere támad, ne ilyen bénán, hanem céleszközzel tudják mosni a lóvét".

A bejegyzésben az olvasható: bizonyíték van a készpénzes befizetésekre, amelyek során 500 millió forint került euróban, fontban a 99 Mozgalom számlájára.
(MTI)

Címkék

Fidelitas
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!