Fidesz: a baloldal a pedagógusokkal fizettetné meg a háború árát

Belföld, 2022.07.05

A Fidesz úgy látja, az LMP a jelek szerint elfelejtette, hogy a szövetségesei voltak azok, akik több száz iskolát zártak be és több tízezer tanárt tettek az utcára.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben azt írták: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a pedagógusoktól, "állandó létbizonytalanságban tartották őket, erkölcsi és anyagi megbecsülésüket a nullával tették egyenlővé". A Fidesz-KDNP viszont 2010 óta több ütemben emelte a pedagógusok bérét és elkötelezett a pedagógusbéremelés folytatása mellett - tették hozzá.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány a dolgozó emberekkel, a munkavállalókkal alkarja megfizettetni a válság árát, és az oktatást akarja feláldozni a válságkezelés oltárán.

A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a pedagógusok biztosan fognak kapni három egymást követő évben 10 százalékos béremelést.

Viszont, ha a baloldalon múlna, "már a pedagógusoknak is négyszeres lenne az áremelkedés", nem védené őket semmilyen árstop és rezsicsökkentés, mert azokat a baloldal eltörölné - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!