Fidesz: a baloldallal se gazdasági növekedés, se rezsicsökkentés nem lenne

Belföld, 2022.08.17

A baloldallal se gazdasági növekedés, se rezsicsökkentés nem lenne - reagált a Fidesz a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai bejelentésére a bruttó hazai termék (GDP) növekedéséről.

A párt közleményében azt írta: az elhúzódó háború és az energiaválság ellenére 6,5 százalékkal nőtt a magyar gazdaság a második negyedévben, ez "a magyar emberek és vállalkozások munkájának, valamint a nemzeti kormány intézkedéseinek is köszönhető".

"Az elhibázott brüsszeli szankciók azonban mélyítik az energiaválságot és háborús gazdasági válság felé sodorják egész Európát. A Fidesz-KDNP ezért továbbra is támogatja a kormány azon törekvéseit, amivel az elhúzódó háborús helyzetben is meg tudjuk védeni az ország biztonságát, a magyar embereket és családokat, a rezsicsökkentés eredményeit, a munkahelyeket, a nyugdíjakat" - tették hozzá.

A nagyobbik kormánypárt közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy "a Gyurcsány vezette baloldal most sem a magyar emberek oldalára állt és következetesen támadják a magyar embereket segítő intézkedéseket".

"Gyurcsányékkal se gazdasági növekedés, se rezsicsökkentés nem lenne, újra a megszorítások és a tömeges munkanélküliség korszaka térne vissza" - írták.

A KSH szerdán jelentette be, hogy a második negyedévben 6,5 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az előző negyedévhez képest 1,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. Az első fél évben a gazdaság teljesítménye 7,3 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az elemzők alacsonyabb, 6,1 százalékos éves, az előző negyedévhez viszonyítva pedig 0,4 százalékos GDP-növekedést vártak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!