Fidesz: Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott, és most is lop

Belföld, 2020.10.16

Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott, és most is lop, ott folytatja, ahol 2010-ben abbahagyta - közölte a VII. kerületi Fidesz az MTI-vel, arra reagálva, hogy pénteken lopás miatt házkutatást tartott a rendőrség a kerületi önkormányzat épületében.

Közleményükben azt írták: emlékezetes, hogy a Hunvald-korszakban a nyomozó szervek elvitték a baloldali polgármestert és ugyancsak letartóztatták az akkori pénzügyi bizottság elnökét is, akit súlyos börtönbüntetésre ítéltek vagyonellenes bűncselekmények miatt.

Pénteken a baloldal pénzügyi bizottsági elnökét érte tetten a nyomozó hatóság. Hivatalosan lopás a gyanú tárgya, amelyet az önkormányzat hivatalos helyiségében folytatott a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, de ennél sokkal súlyosabb bűncselekmények is feltételezhetők - tudatták.

A kerületi Fidesz szerint "a gyanú fennáll", ezért azt kérdezik, hogy a "kerület gyurcsányista vezetése", Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester tudott-e a lopásról, továbbá részesült-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció, finanszírozták-e a pártjukat a lopott pénzből?

Emellett felszólítják Oláh Lajost, a kerület DK-s országgyűlési képviselőjét, nyilatkozzon arról, hogy "az önkormányzati jobbkeze", a bűncselekményben feltételezhetően érintett Borka-Szász Tamás juttatott-e neki a lopott haszonból, hiszen - tették hozzá - tudomásuk szerint rendszeresen tárgyalt a gyanúsítottal a lopás helyszínén.

"Az erzsébetvárosiak sajnos ismét megtapasztalták, hogy a baloldal Erzsébetvárosba nem önkormányzatot vezetni, hanem lopni jár. Bízunk abban, hogy a hatóságok a bűncselekmény minden szálát és érintettjét felderítik és bíróság elé állítják" - áll a kerületi Fidesz közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!