Fidesz: felfüggesztették Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságát

Belföld, 2020.10.29

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője levélben tájékoztatta a főváros VII., illetve XI. kerületének a polgármesterét arról, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd kamarai tagságát felfüggesztették.

A politikus csütörtöki Facebook bejegyzésében úgy fogalmaz: "a tegnapi napon levélben fordultam Niedermüller Péter VII. kerület Erzsébetváros polgármesteréhez és László Imre XI. kerület Újbuda polgármesteréhez Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságának felfüggesztése miatt. Nagy érdeklődéssel várom, mi lesz a Czeglédyvel megkötött több tízmilliós megbízási szerződésekkel!"

A képviselő a bejegyzéshez mellékelte a Niedermüller Péter VII. és László Imre XI. kerületi polgármesternek címzett levelek fényképét is. Ezekben arra emlékezteti a két DK-s politikust, hogy az általuk vezetett önkormányzat szerződéses viszonyban áll Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával, valamint arra, hogy kamarai tagság híján Czeglédi nem gyakorolhat ügyvédi tevékenységet.

Czeglédy Csaba - az MSZP, a DK és az Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselője - és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!