Fidesz: Gyurcsányék újra leépítenék a Magyar Honvédséget és háborúba sodornák az országot

Belföld, 2023.12.02

"Magyarország biztonságára a dollárbaloldal jelent veszélyt", mert "külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot", újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását - reagálta a Fidesz szombaton Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnökének kijelentéseire.

A Fidesz azt írta, a Gyurcsány vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy számukra mit jelent a haza védelme: tönkretették, leépítették a honvédséget, elherdálták a katonai eszközeinket és soha nem látott mélypontra csökkentették a katonai állományt hiszen "a haderőfejlesztést szerintük meg lehet és meg is kell úszni".

Most is egy olyan emberre bíznák a haza védelmét, akinek a hadsereg leépítése a programja - tették hozzá.

"A dollárbaloldal nem érzi a veszélyt, és a magyar emberek biztonságával játszik és a készenlét fokozása és a haderőfejlesztés helyett egy szociális intézménnyé akarja csökkenteni a haderőt" - fogalmaztak.

Úgy folytatták, hogy ezzel szemben Magyarország a NATO elkötelezett tagjaként folyamatosan erősíti védelmi képességeit, hadipari erejét, "hogy a mostani veszélyek korában is képesek legyünk az ország, és a magyar emberek védelmére".

"Ellentétben a dollárbaloldallal, nekünk az első és legfontosabb kötelességünk a magyar emberek biztonsága, és védelme. Mi nem fogunk háborút finanszírozni, mi a védelemért dolgozunk itthon. Nem engedjük, hogy Gyurcsányék újra leépítsék a Magyar Honvédséget, és azt, hogy háborúba sodorják az országot! El a kezekkel a honvédségtől és a magyar emberek biztonságától!" - olvasható a Fidesz reagálásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!