Figyelni kell a Retek utcánál a STOP táblára

Belföld, 2020.07.30

Komoly forgalomkorlátozások nehezítik a közlekedést Tarján városrészében, ugyanis nagy felújítási munkálatok kezdődtek a Csillag téren és környékén. Az ideiglenes közlekedési szabályokat azonban sokan nem tartják be.

Csillag tér felújítás

Az önkormányzat felújítja a Csillag tér útburkolatát. Közben útszélesítést végeznek a Lugas utcában. A körtöltésen átvezető útszakaszt – a trolivégállomástól a Göndör sorig – 7 méterről 8,5 méterre kiszélesítik, hogy az autósok és a kerékpárosok jobban elférjenek, biztonságosabban közlekedhessenek. A Budapesti körúton is útszélesítést végeznek, a 10. szám alatti épülettől a Csillag térig ugyanis buszsávot hoznak létre. A munka július 25-én kezdődött, és 5 hétig tart.

Az érvényben lévő forgalomkorlátozások, illetve az új közlekedési szabályok betartása különösen a Szamos utcában megnövekedett forgalom miatt fontos. Mivel a Budapesti körút felől most csak ezen a szakaszon juthatnak el az autósok a Retek utcához, ahonnan tovább tudnak haladni a Szilléri sugárút felé, fontos, hogy a József Attila sugárút felől érkezők megálljanak a Retek utca és a Szamos utca sarkán. Itt STOP tábla, valamint az útburkolatra felfestett megállást jelző felirat is jelzi, hogy megnövekedett forgalom várható a Szamos utca felől, ahonnan csak nagy ívben lehet ráfordulni a Retek utcára.

Sajnos sokan egyáltalán nem veszik figyelembe a kötelező megállásra figyelmeztető jelzést, ezért a Szamos utca felől érkezők fegyelmezettségére, türelmére nagy szükség van. Fontos lenne, hogy mindenki tartsa be az ideiglenesen megváltozott közlekedési szabályokat, a biztonság ugyanis mindenki számára fontos az elterelés hetei alatt. A Csillag tér felújítása előreláthatólag öt hétig tart, így egy darabig még számolni kell elterelésekkel, de a szabályok, a sebességkorlátozások betartásával mindenki számára elviselhetőbb, és főként biztonságosabb lesz a közlekedés Tarján városrész legfontosabb közlekedési csomópontjának környékén.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Csillag tér Retek utca Felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!