Filmfesztivál-támogatásokról és rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács

Belföld, 2019.07.11

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 4 millió forinttal támogatja a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a november 7. és 14. között az amerikai városban tartandó magyar filmhét keretében a Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült filmeket is vetítenek.

Hozzátették: a tanács 1,2 millió forinttal járul hozzá a szeptember 16. és 22. között megrendezésre kerülő IV. Ars Sacra filmfesztiválhoz. A testület 300-300 ezer forinttal jutalmazza az egész estés dokumentumfilm, a rövid dokumentumfilm és a rövidfilm kategóriák nyerteseit, valamint a közönségdíjas alkotást.

Beszámoltak arról is, hogy a Győr 88,1 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatának pályázati felhívására érkezett ajánlatok alaki vizsgálata után a médiatanács nyilvántartásba vette mindkét pályázót: a Karc FM Média Kft.-t és a Katolikus Rádió Zrt.-t.

A grémium engedélyezte a Hold Reklám Kft.-nek, hogy esedékes médiaszolgáltatási díját részletfizetésben teljesítse - írták, arra is kitérve, hogy a kedvezménnyel olyan médiaszolgáltatók élhetnek, amelyek fizetési készsége és képessége megalapozott, és még nem részesültek korábban olyan részletfizetési kedvezményben, amit ne teljesítettek volna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!