Fizetéscsökkentést kér a Párbeszéd azokra a képviselőkre, akik nem tesznek semmit a választókörzetükért

Belföld, 2021.09.13

A Párbeszéd azt javasolja, hogy három hónapon keresztül húsz százalékkal csökkentsék azoknak a parlamenti képviselőknek a tiszteletdíját, akik a megválasztásuk után másfél évig semmit nem tesznek a körzetükért.

Dorosz Dávid, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, kezdeményezésüket a fideszes Tuzson Bence "ihlette", aki a Pest megyei 5. számú választókerületből került be az Országgyűlésbe, ahol azonban "nulla munkát végez a körzetével kapcsolatban". Nulla felszólalás, nulla költségvetési módosító javaslat, nulla írásbeli kérdés, nulla törvényjavaslat - fogalmazott.

Az ellenzéki előválasztáson szintén a Pest megyei 5. számú választókerületben induló Dorosz Dávid kijelentette, nem Tuzson Bence az egyetlen ilyen politikus, tele van az ország olyan fideszes képviselőkkel, akik a körzetükben élők helyett valójában "Orbán Viktort és a fideszes haveri bizniszeket szolgálják ki".

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, Dorosz Dávid már volt országgyűlési képviselő és akkor kemény törvényjavaslatokat, szócsatákat vállalt be. Erről szól a képviselőség, a szavazók nem azért küldenek valakit a parlamentbe, hogy oda "melegedni járjon, hogy oda üldögélni járjon", mint "Tuzson nullás Bence", hanem azért, hogy olyan keményen dolgozzon, mint Dorosz Dávid - jelentette ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!