TV műsor

Fodor Ferenc kapta a Tömörkény-díjat

Belföld, 2019.12.14

Fodor Ferenc, a Móra Ferenc Múzeum néprajzkutatója kapta a 2019-es Tömörkény-díjat. Az ünnepélyes díjátadót december 13-án délután tartották a szegedi Fekete házban.

Fodor Ferenc kapta a Tömörkény-díjat
Idén is átadták a Móra Ferenc Múzeum szakmai elismerését, a Tömörkény-díjat Szegeden. Az idei díjazott Fodor Ferenc néprajzkutató lett: a Móra-múzeum szakembere főként életpályájának elismerése miatt kapta meg a kitüntetést. Emellett a Veritatis Imago című tudományos folyóiratban betöltött főszerkesztői munkáját, valamint egy népi építészeti emlékeket dokumentáló pályázatban betöltött szerepét is elismerték a díjjal. Az elismerést Fogas Ottó múzeumigazgató adta át a Fekete házban december 13-án, pénteken délután.

Fodor Ferenc 34 éve dolgozik a Móra Ferenc Múzeumban. A néprajzi kutatómunka iránt a legendás kutató, Bálint Sándor keltette fel érdeklődését főiskolai tanulmányai során. Fő kutatási területe a Homokhátság közösségeihez kapcsolódik, de járt kutatómunkán a délvidéken és a Duna-deltában is. Doktori fokozatát 2006-ban szerezte meg, azóta különböző kötetek szerzője és szerkesztője, számos kiállítás közreműködője. Jelenleg a Móra Ferenc Múzeumban dolgozik a Bálint Sándor hagyaték gyűjteménykezelőjeként.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!