Fogyás természetesen

Belföld, 2019.12.13

Az emberek életében - a szerencsés csillagzat alatt született egyének persze kivételek - vannak olyan hosszabb-rövidebb szakaszok, amikor küzdenek a kilókkal.

Méhpempő Van, aki gyermekkorától, van, aki kamaszkora néhány évében, van, aki szülés után és van, aki a változókor beköszöntével találkozik súlyproblémával. Vannak sikeresek és vannak örök harcosok. Mi lehet a siker alapja? Mi az, ami nélkül nem érhetünk célba?

Az alapok

Ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk, elengedhetetlen, hogy megfelelően táplálkozzunk, eleget mozogjunk, figyeljünk testünkre és lelkünkre egyaránt. A hormonháztartás és az anyagcsere ideális működésének elérése az elsődleges kulcs. Ha ezekben zavarok vannak, jó eséllyel nem marad más választásunk, mint elfogadni a tükörben látott képet.  

A hozzánk illő mozgásforma megtalálása sem egyszerű feladat, de a táplálkozás és az optimális anyagcsere-működés talán még nehezebb.  

Az anyagcsere-folyamat nem más, mint a szervezet számára szükséges tápanyagok - vitaminok, nyomelemek, fehérjék zsírok és szénhidrátok, stb. - és más nélkülözhetetlen anyagok (például az oxigén) felvétele, átalakítása, valamint a szervezet által nem hasznosítható anyagok leadása.  

Az anyagcsere-folyamatok az állandóság és a biológiai egyensúly fenntartásáért felelősek. A túlsúly kialakulásában tehát nem nehéz felismerni a metabolikus egyensúly felborulását.  

A minőségi tápanyagok és a vitaminok bevitele különösen lényeges. A sűrűn emlegetett C-, D- és K-vitamin mellett kevesebb szó esik egy nagyon fontos kolin nevű anyagról, ami B8-vitaminként talán ismertebb. A kolint - más vitaminokhoz hasonlóan - az emberi szervezet csak csekély mértékben képes előállítani, így azt külső forrásból kell pótolni.  

Miért fontos a B8-vitamin a fogyókúra során?

Amellett, hogy szükséges az agy és a máj ideális működéséhez, biztosítja az idegrendszer és az izmok egészségét, hozzájárul a metabolizmus egyensúlyának fenntartásához. Egy létfontosságú neurotranszmitter, az acetilkolin működésére hat, mely az izom- és idegsejtek között kommunikál. Ezen kommunikáció javításával az állóképességre gyakorol kiváló hatást, és a zsírbontást is elősegíti.  

A kolin a B-vitamin komplex tagja, egy olyan zsírbontó hatású vegyület, amely támogatja a máj működését a méregtelenítő folyamatokban, és gátolja a zsírok lerakódását, ezáltal az epekövek kialakulásának esélyét is csökkenti.

A kolin bevitele természetes formában

Néhány élelmiszerben - máj, tojás, kelbimbó, karfiol - viszonylag nagyobb mennyiségben megtalálható, de kutatások igazolják, hogy a már-már csodaszerként emlegetett méhpempő is tartalmaz acetilkolint, melyből a szervezetünk termel kolint, így az bizonyosan a legmegfelelőbb a szervezetünk számára.

Bárhogy is jutunk el oda, hogy tenni szeretnénk egészségünkért, az áhított megjelenésünk eléréséért, mindig tartsuk szem előtt, hogy szervezetünk és lelkünk egyensúlyát kell megtalálnunk oly módon, hogy mellőzzük a mesterségesen előállított anyagokat, diétás csodaszereket, forduljunk a természethez és az abban megtalálható tápanyagokhoz, nyomelemekhez, vitaminokhoz. Ilyen a Mannavita 100%-ban tiszta méhpempője is, melynek további kedvező hatásairól rengeteget olvashatunk az oldalukon.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!