Folytatódnak a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok az Aradi vértanúk terén

Belföld, 2023.05.25

Korábban már végzett vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat az Aradi vértanúk terén a Szegedi Vízmű Zrt., azonban továbbiak váltak szükségessé, a munkálatok pedig május 24-től várhatóan június végéig tartanak majd.

Aradi vértanúk tere munkálatok A közműcég az év elején újított fel egy vízvezeték-szakaszt, amely már elkerülhetetlen, tekintettel a vezetékek több mint fél évszázados korára. A vízmű akkor azonnal beavatkozott, ugyanakkor kiderült, hogy további munkálatokra is szükség lesz. Szerdától a Rerrich Béla tér - Tisza Lajos körút közötti szakasz felújítását kezdték meg a szakemberek, melynek keretében első körben az aszfalt burkolatát bontják meg.  

A munkálatok során az arra közlekedők útlezárásra és forgalomelterelésre számíthatnak:

Az Aradi vértanúk tere körüli útszakaszon biztosított lesz az egyirányú forgalom a Tisza L. krt-tól a Rerrich Béla téri leágazás irányába, de időszakosan – munkanapokon 9:00 és 13:00 között – teljes útzár lehetséges, amely mind az autós, mind a kerékpáros közlekedést érinti. (A kerékpárosok itt jelenleg két irányban közlekedhetnek. A munkálatok ideje alatt a kerékpáros közlekedés is egyirányú lesz!)

A munkálatok a villamos közlekedést nem érintik, viszont a közelben lakók az ivóvíz szolgáltatásban átmeneti, kisebb időszakos korlátozásokra számíthatnak, erről a fogyasztóknak tájékoztatást küld.  

A munkálatok befejeztével a Zrínyi utca - Tisza Lajos körút közötti szakasz újra aszfaltozására is sok kerül, majd várhatóan 2023. június végén állhat helyre a megszokott közlekedési rend. A munkálatokat a vízmű végzi Szeged város megbízásából, a kivitelezés a Vízügyi Építési Alap terhére történik.  

A közlekedőket a rekonstrukciós munkálatok ideje alatt táblák segítik.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!