Főpolgármesteri Hivatal: offshore hátterű cég nem indulhat közbeszerzésen

Belföld, 2020.11.20

Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokat, hogy - a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve - a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója Az ügy előzménye, hogy az mfor.hu portál egy korábbi cikkében arról írt, hogy ciprusi offshore hátterű cégtől bérel buszokat a BKV.

A Főpolgármesteri Hivatal pénteki közleményében jelezte: a BKV használt autóbuszok bérlését célzó közbeszerzési eljárásáról megjelent sajtóhírekre reagálva Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felkérte a BKV felügyelőbizottságát (fb), hogy a közbeszerzési eljárás szabályszerűségét soron kívül vizsgálják meg. Az fb-ben valamennyi közgyűlési frakció delegáltja jelen van - jegyezték meg.

Mint írták, Karácsony Gergely megelégedéssel vette tudomásul Bolla Tibor BKV-vezérigazgató tájékoztatását, miszerint az autóbuszbérlés teljes átláthatósága érdekében a közbeszerzés dokumentációját - a GDPR rendeletnek megfelelést célzó áttekintés után, néhány napon belül - a BKV honlapján nyilvánosságra hozza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!