Fővárosi Közgyűlés - Fidesz-KDNP: a főváros eladná a volt újpesti uszoda területét

Belföld, 2021.10.27

Azzal, hogy a főváros befektetőknek akarja értékesíteni az egykori újpesti uszoda területét, bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Déri Tibor (Momentum) IV. kerületi polgármester hazudott a választóknak - olvasható a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának közösségi oldalán.

A szerdán megjelent bejegyzésben azt írták: csak a választási kampányban volt fontos és hangzott el ígéretként, hogy megállítják a beépítéseket és növelni fogják Budapest zöld területeit, környezettudatos, zöld fővárost ígérve.

Azt írták, hogy az egykori újpesti uszoda telke tipikus példája a "vizet prédikálnak, de bort isznak" mentalitásnak. Felidézték: az újpesti uszodát még a Demszky Gábor féle városvezetés "hagyta lepusztulni", majd bezárta, az épületet pedig azóta lebontották. Másfél éve az újpesti képviselő-testület határozott arról, hogy Déri Tibor polgármester kezdjen tárgyalásokat a fővárosi önkormányzattal a terület esetleges újpesti tulajdonba vételéről és arról, hogy ha az ingatlan a fővárosé marad is, Budapest úgy alakítsa át, hogy közfeladatokat szolgáljon, egy zöld parkot alakítsanak ki rajta. Állítólag meg is kezdődtek az egyeztetések erről a területért felelős Tüttő Kata főpolgármester-helyettessel - írták.

Azóta azonban nem lehet hallani arról, mi történik az Újpest központjában lévő egyik jelentős terület parkká alakításával kapcsolatban, de egy ingatlanhirdetésből kiderült: a főváros befektetőknek akarja értékesíteni a területet, hogy ott "nagy valószínűség szerint" hatalmas társasház vagy bevásárlóközpont épüljön.

A kormánypárt fővárosi frakciója közölte: ismét bebizonyosodott, hogy csak szóban zöldek és csak kampányígéretek szintjén fontos a város életminőségének javítása, a zöldterületek növelése és fejlesztése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!