Fővárosi Közgyűlés - MSZP: a kormány csökkentse nulla százalékra az élelmiszerek áfáját!

Belföld, 2023.01.25

A kormány csökkentse nulla százalékra az élelmiszerek jelenleg 27 százalékos áfáját! - szorgalmazta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, "elfogadhatatlan és tarthatatlan", hogy miközben az emberek számára lassan megfizethetetlen az alapvető élelmiszerek áfája, a kormány továbbra is nyerészkedik rajta, hiszen minél drágább az élelmiszer, annál több bevételhez jut az áfa révén a kormány.

Az európai infláció 2,5-szerese a magyar, de a kormány nem akar segíteni a legrászorultabbaknak; ha azt akarja a kormány, hogy ne szegényedjenek el a magyarok, a kormánynak be kell fejeznie a nyerészkedést, és nullára kell csökkenteni az élelmiszerek áfáját - tette hozzá Horváth Csaba, aki szerint a kabinetnek van eszköze az áfacsökkentéshez, hiszen "ez az ársapkák kormánya".

Megismételte az MSZP javaslatát, hogy adjanak minden nyugdíjasnak az átlagnyugdíjnak megfelelő összeget, 205 ezer forintot 13. havi nyugdíjként.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!