Fővárosi Közgyűlés - MSZP: újabb kormányzati sarcot kell átvezetni a főváros könyvein

Belföld, 2020.08.27

Az MSZP szerint a Fővárosi Közgyűlésnek újabb 12 milliárd forintos kormányzati elvonást kell átvezetnie a könyvein, miután a kormány "szolidaritási sarc" címén már összesen 22 milliárd forintot vett el a várostól - mondta a szocialisták budapesti frakcióvezetője a közgyűlés csütörtöki ülése előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba úgy fogalmazott, a mai nap Budapest fekete napja lesz, jövőre azonban még magasabb, 40 milliárd forintos lehet a kormányzati elvonás mértéke, ami több, mint a teljes éves útfelújítási keretösszeg ötszöröse.

Kiemelte, jövőre emiatt nagyon sok beruházás fog elmaradni és megtorpanhat a BKV járműparkjának megújítási folyamata is. "Ez egyfajta bosszú" a kormány részéről a tavaly őszi önkormányzati választás után - mondta az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Hangsúlyozta, miközben a kormány terveiben sok mindenre van pénz Budapesten, például vadászati kiállításra 50 milliárd forint, addig az önkormányzatokat el kívánják lehetetleníteni.

Az ellenzéknek éppen ezért nincs más lehetősége, minthogy 2022-ig elősegítse a kormány távozását - tette hozzá.

Az MSZP politikusa bejelentette továbbá, hogy a közgyűlés napközben mintegy 6 milliárd forint értékben biztosíthat forrást a 3-as metró akadálymentesítésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!