Fülöp Attila: 2024-ben 1300 milliárd forint jut szociális kiadásokra

Belföld, 2023.09.25

Az Országgyűlés döntése nyomán a 2024-ben közel 1300 milliárd forint használható fel gyermekvédelemre és szociális kiadásokra - jelentette ki a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Magyarországi Evangélikus Egyház által megrendezett Diakónia napján, hétfőn Budapeten.

Ez az összeg négyszer több mint 2010-ben, amikor csupán 325 milliárd forint állt rendelkezésre erre a célra - közölte Fülöp Attila, a Deák téri evangélikus templomban megtartott ünnepségen.

Ebben a helyzetben a kormány továbbra is az evangélikus egyház partnere kíván lenni a diakóniai munkában - tette hozzá.

A politikus úgy vélekedett, hogy az immár hagyományos Diakónia napja örömünnep mindazok számára, akik a gondoskodáspolitikában tevékenykednek, illetve szociális segítő munkát végeznek.

Annál is inkább - folytatta - mert a szektorban dolgozók olyan területen, az idősgondozásbal, a fogyatékkal élők gondozásával foglalkozó intézményekben, illetve a gyermekvédelmi munkában tevékenykednek, amelyek sokszor nem az élet napos oldalát jelentik. Vagyis a terület telve van olyan traumákkal, amelyet a külső szemlélők távol tartanak maguktól - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a evangélikus diakónia nyolcezer honfitársunknak nyújt segítséget kétezer munkatárs közreműködésével.

"Ez amit önök tesznek, a közösségért, az országért végzett munka", misszió, amit a rászoruló családok érdekében végeznek - mondta Fülöp Attila.

Az ünnepségen átadták az Év diakónusa díjat, amit Bajnóczi Attiláné a Budavári Evangélikus Egyházközség munkatársa nyert el.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!