TV műsor

Fülöp Attila: a foci mindannyiunk leginkább beszélt közös nyelve

Belföld, 2021.06.10

A foci "mindannyiunk leginkább beszélt közös nyelve" - hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára az Emmi Speciális Gyermekotthoni Központ Kalocsai Gyermekotthonának évzáró focimeccse előtt.

A kispályás mérkőzésen - amelyen az államtitkár is pályára lépett - a csapatok "#csak együtt" feliratú mezekben játszottak.

Ezzel kapcsolatban Fülöp Attila hangsúlyozta: a közösségi összetartozást, a másra való utaltságot a gyermekvédelemben is jól megmutatja a sport, így a foci is.

"Bízunk benne, hogy egy ilyen élményt is tudunk nyújtani ezzel a meccsel a gyerekeknek" - mondta.

Kijelentette: a vegyes csapatokban most pályára lépőknek, a gyerekeknek, a politikusoknak, a gyermekvédelmi szakdolgozóknak egészen biztos, hogy közös nyelve a foci.

Fülöp Attila úgy vélekedett: a gyerekvédelemben a legjobb szakember munkája is halálra van ítélve, ha azt a közösség nem támogatja.

Az államtitkár és Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe-cégcsoport ügyvezető igazgatója a barátságos meccs előtt focilabdákat adott át; az ajándékot Juhász Gábor, az 56 gyermeknek helyet adó intézmény vezetője vette át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!