Fülöp Attila: jogi lépéseket tett a kormány a kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatos valótlan hírek miatt

Belföld, 2021.02.11

Jogi lépéseket tett a kormány a kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatos valótlan hírek miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán. Fülöp Attila leszögezte: a kalocsai gyermekotthonban fontos és komoly szakmai munka folyik.

Koronavírus - Fülöp Attila látogatása egy fogyatékkal élőket és pszichiátriai betegeket ellátó otthonban Az államtitkár úgy fogalmazott: "túl sok volt abból, hogy alaptalan, jogsértő, gyermeki sorsokat alapvetően felkavaró és hátrányosan érintő kijelentéseket tehetnek ellenzéki médiumok mindenfajta következmény nélkül". A szociális és gyermekvédelmi terület, az ott ellátottak, és az ott dolgozók soha nem lehetnek az ellenzéki politikai játéktérnek az eszközei - szögezte le.

Fülöp Attila azt írta: a kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatban a Centrál Médiacsoport által üzemeltetett 24.hu internetes hírportál az elmúlt időszakban folyamatosan valótlan tényállításokat közölt. Emiatt csütörtökön a Fővárosi Törvényszékre keresetet nyújtottak be. Ebben kérték a jogsértés megállapítását, a jogsértés abbahagyását, helyreigazító közlemény kiadását és sérelemdíj megállapítását. Fülöp Attila azt írta: a sérelemdíjat a kalocsai gyermekotthonban élő gyermekek oktatásának fejlesztésére fogják fordítani.

"Az agresszív liberalizmus nem vezethet oda, hogy a gyermekvédelemben élő gyerekek, és az ott dolgozók védtelenek legyenek ezekkel a nemtelen támadásokkal szemben, amellyel az egyébként is kiszolgáltatott sorsú gyermekek életét még tovább nehezítik" - fogalmazott az államtitkár.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn közölte az MTI-vel, hogy Kozma Ákos ombudsman hivatalból eljárást indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma Speciális Gyermekotthoni Központ Általános Iskola és Szakiskola Kalocsai Gyermekotthona, Általános Iskolája és Szakiskolája működésével kapcsolatban "a felmerült aggályok súlyosságára tekintettel, a körülmények tisztázása érdekében". Azt írták, a vizsgálatot az ombudsman a sajtóban megjelent információk és országgyűlési képviselői jelzések alapján indította.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő augusztus végén tudatta, hogy az ombudsmanhoz fordul a kalocsai gyermekotthon ügyében. A politikus akkori közleményében azt írta, súlyos bántalmazásokról számoltak be a kalocsai gyermekotthon lakói oknyomozó újságíróknak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!