Fülöp Attila: melegétel-osztásra kaphatnak támogatást a hajléktalanellátó szervezetek

Belföld, 2024.04.03

Napi melegétel-osztásra kaphatnak támogatást a hajléktalanokat segítő szervezetek a Széchenyi Terv Plusz program keretében, összesen évente 1,9 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Fülöp Attila elmondta, hogy a keretösszeg idén március 25-től jövő év április 30-ig használható fel. Ebből a hajléktalanellátásban résztvevő szervezetek a szolgáltatást igénybe vevő emberek napi egyszeri meleg étkeztetését biztosíthatják. "Ez egy újabb eszköz, újabb segítés a hajléktalanellátó rendszerben" - tette hozzá a politikus.

Jelenleg 88 hajléktalanellátó - éjszakai szállást vagy nappali ellátást nyújtó szervezet - oszt naponta, mintegy 4130 adag ételt. A program által az adott intézményekben bővülnek az igénybe vehető szolgáltatások - ismertette az államtitkár.

Kitért arra is, hogy jelenleg országosan és Budapesten is elegendő férőhely áll rendelkezésre. A vidéki intézmények kihasználtsága 73, a budapestieké 71 százalékos.

A teljes hajléktalanellátó rendszerre 2023-ban 15 milliárd forintot költött az állam, kétszer annyit, mint 2010-ben - mondta Fülöp Attila.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!