Fürjes Balázs: elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamára

Belföld, 2022.09.15

Elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) 2023-as évfolyamára - közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Fürjes Balázs bejegyzésében arra biztat minden érdeklődőt, hogy jelentkezzen október 15-éig az ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamára.

Hangsúlyozta: az MKÖ egy valóban egyedülálló karrierindító program, profi stábbal, versenyképes ösztöndíjjal.

Az államtitkár azt írta, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram célja, hogy pályakezdő fiatalok tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban. Ez azért is egy jó karrierlehetőség, mert átmenetet biztosít az egyetem és a munka világa között - mutatott rá az államtitkár.

Az ösztöndíjasok - folytatta - tíz hónap leforgása alatt a szakmai képzések, a kulturális és közösségépítő események mellett érdemi munkatapasztalatot szerezhetnek itthon és külföldön is. A ösztöndíjprogram nyertesei hét hónapot tölthetnek el egy hazai minisztériumnál az általuk választott szakterületen, három hónapon át pedig külföldön, egy magyar külképviseleten fejleszthetik a nyelvtudásukat és szerezhetnek munkatapasztalatot - Japántól New Yorkig - bárhol a világban.

A program teljes ideje alatt mentor kíséri az útjukat, akihez az egészen apróságoktól kezdve a komoly szakmai kérdésekig bármivel fordulhatnak - ismertette.

A nyertesek szakmai kapcsolatokat, barátokat szerezhetnek, "a felvételt nyert 60 fiatalnak közös a története, a tapasztalataik". Ez olyan bizalmi tőke, amelyre később is tudnak támaszkodni - fogalmazott az államtitkár.

Fürjes Balázs a pályakezdő éveit felidézve kitért arra is, hogy az álláshirdetéseket böngészve a pályakezdő fiatalok gyakran szembesülnek azzal, hogy a munkahelyek többségénél a komoly szakmai tapasztalat felvételi követelmény. Mint írta, ő is járt ebben a cipőben, pontosan tudja, hogy az egyetem kapuján kilépve, friss diplomával a zsebben ezt az elvárást csak nehezen lehet teljesíteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!