Gulyás: a kormány fontosnak tartja az emberek véleményét

Belföld, 2022.09.29

A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy az emberek véleményét meghallgassa a szankciókról, hiszen ők szembesülnek azok következményeivel - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető hangsúlyozta: szerdai ülésen a kormány megtárgyalta a Fidesz-frakció nemzeti konzultációról szóló kezdeményezését és annak elindításáról döntött. A következő napokban részletesen bemutatják a kérdéseket, a lebonyolítás pedig a szokásos módon történik: papíron és online formában - közölte.

Kiemelte: amikor a szankciókról vita folyt, "Brüsszel azzal erőltette rá" azokat a tagállamokra, hogy azt ígérte, a szankciók jobban fognak fájni annak, akit szankcionálnak - azaz Oroszországnak -, mint azoknak, akik a szankciókat elfogadják. A másik fontos ígéret az volt, hogy a szankciók a háború végét közelebb hozzák - emlékeztetett.

Úgy vélte, azonban ennek éppen az ellenkezője igaz: "a szankciók lényegesen jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak", sőt a rendkívül magas energiaárakon keresztül "mi pénzeljük Oroszországot". Oroszországnak olyan mértékű haszna van a szankciók által kiváltott magas energiaárakból, amelyhez hasonlóra soha az elmúlt 30 évben nem tett szert - magyarázta.

Megjegyezte: a szankciók a háború végét nem hozták közelebb, hanem láthatóan elhúzódó háborús konfliktusról van szó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!