Gulyás: a magyar választópolgárok világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból

Belföld, 2022.04.27

A kormány megkapta Brüsszelből az úgynevezett kondicionalitási levelet, amelyre csütörtökön adnak részletes véleményt a kormányinfón - közölte a Facebookra feltöltött szerdai videoüzenetében a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: egyelőre csupán a kormány azon álláspontját tudják rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak.

Világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból, arról is, hogy nem a magyar embereknek és nem a magyar emberekkel kell megfizettetnie a háború árát, és arról is, hogy a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben elsődleges fontosságú - sorolta a politikus.

"A kormánynak ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni" - fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: át fogják tanulmányozni a levelet, és csütörtökön már részletes véleményt tudnak megfogalmazni a kormányinfón azzal kapcsolatosan, hogy mi az, ami egy kompromisszum része lehet, és mi az, ami nem.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azután tette közzé videoüzenetét, hogy az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!