Gulyás Gergely: az EP rossz döntést hozott a migrációs paktum elfogadásával (6. rész)

Belföld, 2024.04.11

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: nem tartotta alkalmasnak Magyar Pétert miniszternek. Úgy fogalmazott, Magyar Péter politikai színrelépését "igyekezett késleltetni".

Hozzátette: amikor 2018-ban a miniszterelnök felkérte a Miniszterelnökség vezetésére, és európai uniós államtitkárt keresett, elmondta Magyar Péternek, hogy a feleségét (Varga Juditot) "kiválóan alkalmasnak" tartja erre a feladatra, sőt utána miniszternek is kiválóan alkalmasnak tartotta.

"Őt viszont nem. Nem változott a véleményem azóta" - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, indult-e belső vizsgálat, amiért Magyar Péter nemzetbiztonsági védelem alá eső személyeket, minisztereket zsarolt volna, azt mondta: "zsarolni, engem, senki nem zsarolt", és hozzáfűzte, egyébként "nem szeretem, ha fenyegetnek". Hozzátette: az üzenet, amit ő kapott, a büntetőjogi határt nem érte el.

Egyetlen egy olyan üzenet volt, amit "én kaptam, ebben az évben ez volt az egyoldalú kommunikációnk Magyar Péterrel, én abból a csoportból kiléptem" - mondta, hozzátéve, az üzenet rendelkezésre áll, és Varga Judit "érdemben és tartalmában nyilvánosságra hozta".

Arra a kérdésre, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak vizsgálnia kellene-e, miből szervezte Magyar Péter a rendezvényeit, Gulyás Gergely azt mondta: a hivatal eldönti, van-e teendője az ügyben; ő hisz az átláthatóságban és úgy vélte, ha valaki egy láthatóan drága rendezvényt szervez, akkor a támogatói körével el kell tudni számolnia.

Gulyás Gergelyt a Völner-Schadl-ügy kapcsán a Magyar Péter által készített hangfelvételekről is kérdezték. A miniszter elmondta: Varga Judit többször is említette neki, hogy Magyar Péter zsarolja őt, de azzal a kitétellel, hogy "vagy van ilyen felvétel, vagy nincs". Hogy a fenyegetés valós volt-e vagy sem, azt csak Varga Judit tudta megítélni - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Magyar Péter kapcsán a miniszterelnök bizalma változott-e az irányába, úgy válaszolt: "nem láttam jelét ennek".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!