Gulyás Gergely kitüntette Maren Schoeninget

Belföld, 2022.01.20

A két ország kapcsolatainak szorosabbra fűzéséért végzett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át Maren Schoeningnek, a Német-Magyar Ifjúsági Egyesület alapítójának, elnökének csütörtökön Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely kitüntette Maren Schoeninget Az eseményen Gulyás Gergely azt hangsúlyozta: a magyarok nagyra becsülik, hogy külföldiek első kézből akarják megismerni az országot, akárcsak azt, hogy a díjazott mindig nagy szimpátiával volt az ország iránt.

A dialógus fontosságát kiemelve a barátság valódi szimbólumának nevezte az egyesületet, amely szavai szerint hiánypótló tevékenységet folytat. Arról beszélt, hihetetlenül fontos a fiatal nemzedékek szerepe, akárcsak a friss lendület és az új gondolatok megjelenése a politikailag turbulens időkben.

Maren Schoening - megköszönve az elismerést - azt emelte ki: nagyon szereti Magyarországot, amelyhez erős személyes kapcsolat is fűzi.

Ugyanakkor megemlítette: nem egyetlen ember, hanem egy együttműködő csapat sikere az, amit egyesületük elért, s amihez magyar partnereinek támogatása elengedhetetlen volt.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a szervezet a gyerekek, fiatalok, fiatal felnőttek és az ifjúságpolitikában tevékenykedő tisztségviselők közötti kapcsolatok kiépítését támogatja egyebek mellett szakmai programokat szervezve, ösztöndíjprogramokat kínálva. (FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Gulyás Gergely kitüntette Maren Schoeninget Gulyás Gergely kitüntette Maren Schoeninget
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!