Gulyás: idén rekordokat dönt a turizmus Magyarországon

Belföld, 2023.08.02

Idén rekordokat dönt a turizmus mindenhol Magyarországon, a legfrissebb országos adatok az eddigi legjobb évet, 2019-et közelítik vagy verik meg - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Tarcalon.

Felújított dűlőutat adtak át Tarcal határában Gulyás Gergely a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán hangsúlyozta: az ágazatban még mindig hihetetlen lehetőségek vannak, van olyan, kellően még fel nem fedezett országrész, amelynek települései megérdemlik a figyelmet és számot tarthatnak a turisták érdeklődésére.

A kormány elkötelezett a térségben megvalósított vagy a megvalósításra váró helyi tervek és fejlesztések támogatása iránt, Tokaj-Hegyalja pedig, mint az ország egyik legszebb tájegysége, az ennek megfelelő elismertséget a következő években a turizmus területen is ki fogja vívni - hangoztatta a miniszter.

Gulyás Gergely szavai szerint a dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért.

Az itt elindult fejlesztések jó bizonyítják, hogy gyorsan fejlődik a tokaji térség, ezzel együtt az ország egésze - hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette, a csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az infrastrukturális fejlesztések, az út- és kerékpárút építések mellett az elmúlt években sokat bővültek és fejlődtek Tokaj-Hegyalja szálláshelyei és ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is.

Négy-és ötcsillagos szállodák épültek, emellett folyamatos a szolgáltatások és a látnivalók fejlesztése és bővítése, Mádon például látogatóközpont, míg Tarcalon szüretelőház épült és folyamatban van a borutca kialakítása - sorolta a képviselő.

Tokaj főutcája nyolcszáz méter hosszan fog megújulni, emellett számos, ehhez hasonló terve van még a települések vezetőinek, valamint az itt élő embereknek - fűzte hozzá Koncz Zsófia.

"Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér" - méltatta a beruházást Butta László, Tarcal független polgármestere.

Megjegyezte, Tarcalnak eddig egy kilométernyi szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a programon belül pedig jelenleg három és fél kilométer úttal gazdagodott a település. Mint elmondta, a tervek szerint a pénzügyi keret maradványösszegéből további egy kilométernyi szilárd burkolatú út fog megépülni a Tokaji-hegyen lévő adótoronyig.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Tarcal Gulyás Gergely

Galériánk

Felújított dűlőutat adtak át Tarcal határában Felújított dűlőutat adtak át Tarcal határában Felújított dűlőutat adtak át Tarcal határában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!