Így rendezd be a paneled fürdőszobáját!

Belföld, 2020.02.16

A panellakások nem a tágas beltereikről híresek, nincs ez másként egy panel fürdőjével sem.

Fürdőszoba A kicsi helyiségeket egyébként sem egyszerű berendezni, de ha nagyon mellélövünk, akkor nem csupán zsúfolt lesz, hanem nyomasztó is. Most mutatunk néhány trükköt, amit be lehet vetni annak érdekében, hogy a pici fürdőből is szép, szellősnek tűnő helyiséget lehessen varázsolni.
 
Zuhanykabin
 
A fürdőszoba egyik legfontosabb része a fürdésre alkalmas részleg kialakítása. Szerencsére a zuhanyfülkék piacán megtalálhatunk mindenféle méretű, formájú és minőségű zuhanykabint, így csak ki kell választanunk a számunkra megfelelőt. Ha kicsi hely áll rendelkezésünkre, akkor semmiképp ne válasszunk olyan zuhanykabint, melynek az ajtaja kifelé nyílik, hiszen ezzel a rendelkezésünkre álló minimális teret még tovább csökkentjük.
 
Ebben az esetben jó megoldás a toló- vagy harmonikaajtóval rendelkező kivitel, de amennyiben nem riadunk vissza nagyobb átalakítástól sem, az épített zuhanyzó szintén tökéletes megoldást kínál.
 
Fürdőkád
 
A kicsi hely is lehet akkora, hogy egy kisebb fürdőkád elférjen a fürdőben, bár ez jellemzően azzal jár, hogy akkor a zuhanykabinról le kell mondanunk. Viszont a kádhoz vásárolhatunk kádparavánt, ami segítségével könnyen zuhanyzásra alkalmassá tehetjük a fürdőzős sarkot.
 
Bútorok
 
Pici helyiségeket bebútorozni nem egyszerű feladat. Éppen ezért az ilyen fürdőkbe lehetőleg multifunkcionális darabokat részesítsük előnyben. Értjük ezalatt például azokat a mosdókat, melyekhez szekrény is tartozik, így a mosdó alatti üres területet ügyesen ki lehet használni. További előny, ha tartozik a szetthez tükrös szekrény is, ezzel több legyet üthetünk egy csapásra.
 
Jó szolgálatot tehetnek még a mobil bútorok, hiszen ezeket nem kell egy fix helyre rögzíteni, így bármikor oda mozgathatóak, ahol nincsenek útban.
 
Használjuk ki a maradék helyeket
 
Vannak olyan praktikák, melyekkel a maradék helyeket is ügyes tárolókká lehet változtatni. Ilyen az ajtóra akasztható kampó, az ajtó fölé felfúrt polc, valamint a mutatós tároló dobozok szintén jó szolgálatot tehetnek.
 
Játék a színekkel
 
Egy panellakás apró fürdőjét optikailag tágasabbá tudjuk tenni, ha a megfelelő színeket használjuk. Nem kell az egésznek steril kórházfehérnek lennie, használhatunk bátran egyéb árnyalatokat is.
 
Bár alapvetően törekedjünk a falakon a világosabb színvilágra, a plafonon pedig valóban a fehér szín mutat a legjobban, de a padló lehet sötét árnyalatú.
 
Fokozhatjuk a hatást, ha ügyelünk arra, hogy a bútoraink színe beleolvadjon a környezetbe, ezáltal a fürdő képe egységesnek, tágasabbnak fog tűnni.
 
Ha a fürdőszobád berendezését tervezed, javasoljuk, hogy látogasd meg a Gemini-Duo weboldalát, ahol számos jó minőségű kád, zuhanykabin, fürdőszekrény és egyéb fürdőkellék közül tudod kiválasztani a számodra ideális darabokat!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!