Gyermeksürgősségi központot hoznak létre Debrecenben

Belföld, 2023.03.23

Letették a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét csütörtökön. A teljes beruházás csaknem 3,3 milliárd forintból valósul meg, várhatóan idén októberig.

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató a gyerekek védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet. Közölte: ennek érdekében indítottak két nappal ezelőtt országos programot az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebben sérüljenek meg az utakon.

Azonban, ha már a baj bekövetkezett, nagyon fontos, hogy legyenek felkészült, megbecsült szakdolgozók, legyenek megfelelő infrastrukturális feltételek az egészségügyi ellátásban - emelte ki Jenei Zoltán, utalva az épülő debreceni létesítményre.

Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke elmondta, hogy a városi sürgősségi ellátásban évente 50 ezer embert látnak el.

Papp László, Debrecen kormánypárti polgármestere nagyon jelentős fejlesztésnek nevezte a gyermeksürgősségi központ létrehozását, amely Debrecen jelentőségét is növeli majd.

Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója elmondta: az új épület teljes területe nettó 2441 négyzetméter lesz, amelyet a meglévő radiológia épület részleges bontásával, átalakításával és új egy épületrész építésével érnek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!