Gyevi park néven új közparkot alakítanak ki Szegeden

Belföld, 2023.11.29

A Tarján széle, Szamos és Építő utca által határolt területen Gyevi park néven közparkot alakít ki a szegedi önkormányzat. A beruházásról Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint Mészáros Tamás, a városrész önkormányzati képviselője tartott szerda délután sajtótájékoztatót.

Épülő Gyevi közpark Mészáros Tamás kérdésünkre elmondta, hogy a beruházás részeként sétányokat alakítanak ki a területen, ivókutakat helyeznek ki, valamint fejlesztik a közvilágítást is, amelynek része a biztonsági kamerarendszer telepítése. A régi, Gyevi temetőre emlékezve egy emlékpontot is kialakítanak a közparkban, ahol egy emlékkövet is elhelyeznek. A kivitelező számos fát, évelő növényt és cserjét is telepít majd a parkba, mondta el a politikus, aki ugyanakkor hozzátette, hogy a közpark projekt a lakosság igényeivel is harmonizál, hiszen gyakorlatilag mindenki örömmel fogadta a beruházás hírét.

A díszköves sétányok mellett padokat, utcabútorzatot helyeznek el, valamint ivókutakat is telepít az önkormányzat. A beruházás mintegy 107 millió forintból valósul meg, amelyet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata saját forrásból biztosít. A közpark kialakításának céldátuma 2024. májusa, ekkora kell elkészülnie a kivitelezőnek a munkálatokkal.

Mint ismert, az egykori Gyevi temetőt is magába foglaló területre korábban Interspar hipermarketet terveztek, azonban a Spar nem kapott mentességet a Plaza stop alól, ezért ez a projekt egyelőre még várat magára. Mint Mészáros Tamás elmondta, a lakók várják a hipermarket megépülését, hogy a régóta üresen álló hatalmas telek végre rendezett körülményeket biztosítson.  

A Gyevi Park a telek ezen részét természetesen nem érinti, viszont az önkormányzat a közparkhoz szükséges területhez telekcserével jutott hozzá, amelyet saját forrásból egészített ki.

(Webrádió)

Címkék

Gyevi park Közpark Mészáros Tamás

Galériánk

Épülő Gyevi közpark Épülő Gyevi közpark
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!