TV műsor

Gyöngyöspatai iskolaügy - Fidesz: a "Soros-hálózat" szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat

Belföld, 2020.02.18

A "Soros-hálózat" szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat - közölte a gyöngyöspatai iskolaüggyel kapcsolatban a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kedden az MTI-vel.

Közleményükkel arra reagáltak, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány bízik abban, hogy a Kúria áprilisi eljárásában érdemben vizsgálja majd a gyöngyöspatai iskolaügy alperesi indítványait.

A Fidesz azt írta: Gyöngyöspatán és az egész országban békére van szükség a romák és a magyarok között, ahhoz pedig az kell, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák a romákat. A "Soros-hálózat" akarja szembe fordítani a magyarokat és a romákat.

A közlemény szerint a "Soros-hálózat" provokálta ki a gyöngyöspatai ügyet, felkereste és felhergelte a roma családokat, hogy pereket indítsanak. Úgy folytatták: a "Soros-hálózat" az, amely akadályozza a roma családokkal való békés megegyezést arról, hogy oktatással és ne pénzzel kártalanítsák őket.

A Soros-hálózat az, amely vasárnapra Budapestre is tüntetést szervez, hogy tovább szítsa a feszültséget Magyarországon, és ehhez "a baloldali pártokat is dróton rángatják" - áll a kommünikében.
(MTI)


Ha teheti, kérjük támogasson minket!

Támogassa a valóban minden párttól és önkormányzattól független vidéki újságírást. Minden támogatást köszönünk, amelyet portálunk tartalmának fejlesztésére fordítunk.Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!