Ha tényleg költözik a Cserepes sori piac, gyorsan kell cselekedni

Belföld, 2021.02.09

Az árusok bíznak benne, hogy az önkormányzat ajánlata komoly az új piacterületkijelölésével.

Cserepes sori vásár Egy régóta itt működő vállalkozás képviselője ugyanakkor nehezen tudja elképzelni, hogy a területet márciusig alkalmassá teszik a kereskedelmi tevékenységre, de továbbra is bizakodó.

Komoly érzelmeket generált a szegedi Cserepes sori piac bezárása az utóbbi hetekben. Az árusok és a vásárlók is komoly veszteségként élik meg, hogy a mintegy 30 éve működő egykori „lengyel piac” eltűnik a szegediek életéből. A jogi viták tovább folynak az önkormányzat és a bérlőket képviselők között, de utóbbiak annyit elértek, hogy a városvezetés megígérte, március 6-tól egy új területen továbbra is lehet piacozni.
Ajtai Éva és üzlettársai hat éve szinte egyetlen hétvégét sem hagytak ki a piacon. Főként ajándéktárgyakat és használt ruhákat árultak, és az utóbbi években komoly törzsvásárlói körük alakult ki. Ajtai Éva úgy látja, van igény Szegeden az ilyen és hasonló árusító helyekre, ezért nagyon sajnálná, ha nem folytathatnák a tevékenységüket itt.

Azt mondja, örül annak, hogy végül az önkormányzat kijelölt egy területet a mostani piac közelében, ám az egyelőre nem alkalmas arra, hogy piacként működjön. Szinte a teljes infrastruktúra hiányzik a bokros, gazos, elhagyatott területről, és csak remélni tudja, hogy március 6-ig az illetékesek meg tudják teremteni azokat a körülményeket, melyek között működhet a piac. Szeretné azt, ha nem csupán az időhúzás lenne az önkormányzat ajánlata mögött, és a fő szezon kezdetének számító márciust az új területen kezdhetnék meg az árusok.

Fotó: Utolsó vásár a Cserepes sori piacon
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!