TV műsor

Hangfoglaló Program - Kutatás indult a hazai turnébusz-helyzetről

Belföld, 2020.10.14

A magyarországi zenekarok turnébuszairól indít kutatást a Hangfoglaló Program innovációs alprogramja. Az október 28-ig kitölthető kérdőív többek között arra keresi a választ, hogyan és milyen járművekkel közlekednek hazai és nemzetközi turnék során a magyar zenekarok.

A Winwinwin Kft.-vel együttműködésben készülő kutatás kérdéssora azt is tudakolja, milyen tulajdonban vannak a zenekarok turnébuszai, hányan használják egy jármű kapacitásait, átlagosan hány megtett kilométert utaznak az előadók vele egy-egy koncertre, ki vezeti a turnébuszt, milyen kényelmi és biztonsági funkciók elengedhetetlenek benne, bérelt buszok esetén milyen kiadással jár egy-egy hétvégi vidéki kör - tájékoztatta a Hangfoglaló Program az MTI-t.

"Ez a felmérés az első lépés lehet abba az irányba, hogy megismerjük a hazai zenekarok mobilitási modelljeit. A bővített kérdés az lenne, miként oldják meg a hazai zenekarok, hogy produkcióik eljussanak a helyszínre, legyen az a szomszéd városban, vagy Barcelonában. Az első pillantásra csupán logisztikai kérdésnek nagyon sok vetülete van, jó lenne ebbe mélyebb betekintést nyerni" - idézte a közlemény Lehoczky Zsófiát, az alprogram vezetőjét.

A Hangfoglaló Program korábban már végzett kutatást a magyarországi próbatermek helyzetéről, a zenészek zenei képzettségéről, valamint a zeneipari wellbeingről is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!