Harc- és páncélozott jármű szakmérnök képzést indított a Széchenyi István Egyetem

Belföld, 2024.03.21

A győri Széchenyi István Egyetem az országban elsőként elindította a harc- és páncélozott jármű szakmérnök képzést, két féléves formában - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az itt végzettek képesek lesznek kiszolgálni, támogatni és irányítani a harci járművek gyártását, fejlesztését, átalakítását, szervizelését és tesztelését.

A hallgatók egyebek között a kiberbiztonság, a páncélzat kialakítása, a kétéltű járművek elemzése, valamint a tereptan, a katonaföldrajz és a geoinformatika területén szereznek naprakész ismereteket a részben személyes jelenléttel, részben online formában megvalósuló képzésen.

A képzés során olyan tantárgyak hallgathatók, mint az alkalmazott mechanika, a fegyver- és lőszertechnika, a járműelektronika-kibervédelem, a páncélozás, a harcjárműtechnika valamint a kommunikációtechnológia. Az órákat az egyetem munkatársai, illetve külsős, katonai szakemberek tartják.

A mérnöki végzettségű hallgatók a képzés végén harc- és páncélozott jármű szakmérnök, míg az azzal nem rendelkezők harc- és páncélozott gépjármű szakember végzettséget szereznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!