TV műsor

Harmincnégy diák kapott nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat

Belföld, 2019.10.10

Harmincnégy fiatal vehette át a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat. A kétéves ösztöndíjról szóló okleveleket a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át csütörtökön Budapesten.

Soltész Miklós a fiatalokat köszöntve reményét fejezte ki, hogy az ösztöndíj még szorosabbra fűzi kapcsolatukat nemzetiségi közösségükkel.

Kiemelte: az ösztöndíjat elnyerő diákok már bizonyítottak, de a jövőben fel kell készülniük arra is, hogy átvegyék a stafétát nemzetiségi vezetőiktől, segítve e közösségek megmaradását.

"A nemzetiségi közösség számít rátok nemcsak most, hanem az elkövetkező évtizedekben is" - mondta a diákoknak az államtitkár, hozzátéve: "ha ti nem készültök fel kellőképen, nem lesz, aki megőrizze és továbbadja közösségetek kultúráját, amely szebbé, gazdagabbá és erőssebbé teszi Magyarországot".

A globalizálódó világban különösen fontos megőrizni a nemzeti kultúrák sokszínűségét, amelyek nélkül elszürkül Európa és a világ - tette hozzá Soltész Miklós.

Az ösztöndíjat idén 17 nemzetiségi - tíz német, két horvát, két szlovák és egy-egy román, szerb és szlovén - középiskola két-két diákja kapta meg.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!