Három kutyafuttató létesül rövidesen Szegeden

Belföld, 2020.11.17

A november 13-i városi közgyűlés döntött arról, hogy a nemrégiben átadott dorozsmai kutyafuttató mellett még három épülhet rövidesen Szegeden. Az eddigi 22 ilyen létesítmény mellé tehát még három csatlakozik, ami jó hír a kutyatartóknak.

Szilvia kutyával
A Bartók és a Lechner téren létesítendő kutyafuttatók kérdése független a koronavírus-járványtól, és a nemrégiben életbe léptetett kijárási tilalomtól. Ezt Szondi Ildikó belvárosi önkormányzati képviselő nyilatkozta. Szerinte a város központjából hiányoznak a kutyafuttatók, így már hónapokkal korábban megfogalmazódott a terv, hogy több helyen is szükség volna ilyenek kialakítására.

Korábban helyszínbejárást tartottak a két említett belvárosi helyszínen, amelyekről kiderült, hogy alkalmasak arra, hogy ott kutyafuttatókat alakítsanak ki. Most kezdődik a tervezési fázis, ezt követően lehet megbecsülni a beruházás költségeit.

Terveznek egy harmadik kutyafuttatót is, ám ez Móravárosban a Cserepes sor környékén lenne. Ennek pontos helye a Móravárosi körútnak Cserepes sortól a körforgalomig tartó szakasza és a Katona József utca körforgalmától a Cserepes sorig tartó szakasza által behatárolt terület. Ez lényegében a piac parkolója melletti területet jelenti. Ennek a beruházásnak az előkészítése is folyamatban van.

Nem olyan régen kutyafuttatót adtak át Kiskundorozsmán, ahol a körzet két képviselője, Fodor Antal és Mihálffy Béla fizette fele-fele arányban a képviselői keretéből. A városrésznek 11 ezer lakosa van, de korábban nem volt olyan közterület, ahol szabályosan el lehetett volna engedni a kutyákat póráz nélkül. Teljesen jogos volt az igény az itt élők részéről, hogy kutyafuttató épüljön a Barátság és a Dobos utca környezetében. A közeli játszótérről ugyanis szülői kérésre már korábban ki lettek tiltva az ebek. Az elmúlt évtizedben ez nem volt ennyire fontos kérdés, mert a városrészben legtöbben kertes házban éltek, így volt hol futnia, játszania a kutyáknak.
(Webrádió)

Címkék

Kutyafuttató Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!