Háromszázmillió forintos köztérfejlesztés valósult meg Sellyén

Belföld, 2021.09.04

Befejeződött a dél-baranyai Ormánság központjának számító Sellyén a pihenési és rekreációs célokat szolgáló Korongi tér és környezetének felújítása - tájékoztatta Nagy Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjének irodája MTI-t.

A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) részeként mintegy 300 millió forintból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javul Sellye településképe, arculata és a városban való közlekedése is egyszerűsödött, hiszen a felújított közterület számos városi, közösségi intézményt köt össze.

A beruházás keretében a Korongi téren több mint 16 ezer négyzetméteren történt meg a zöldfelületek és nyílt terek átalakítása, csaknem egy hektárnyi területen gyepesítettek, továbbá ivókutakkal, piknikpadokkal, filagóriával, utcabútorokkal rendelkező pihenőparkot alakítottak ki, sétányburkolattal ellátott új járdarendszer épült, biztonságos játszótér és felnőtt tornapálya létesült.

A közlekedési tengely mentén és a park területén korszerű, energiatakarékos közvilágítás, illetve térfigyelő rendszer segíti a közlekedést - jelezték a kommünikében.

A közleményben Nagy Csabát idézve azt írták, hogy a TOP-pályázatok keretében mintegy 1,4 milliárd, az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program esetében csaknem 1,2 milliárd forint, a Magyar Falu Programban több mint 110 millió forint jutott az elmúlt években olyan sellyei fejlesztésekre, mint a családsegítő, a bölcsőde, az óvoda, az általános iskola, a sportcsarnok, a kézilabda pálya és a könyvtár épületének korszerűsítése.

A mostani beruházás a képviselő szerint "erősíti a közösségi szemléletmódot", továbbá "a megújult Korongi tér lehetőséget biztosít a település lakosságának aktív sportolásra és a szabadidő kellemes eltöltésre is".

A kommünikében Nagy Attilát, Sellye független polgármesterét idézve közölték: "a városvezetés és a kormányzat kölcsönös és gyümölcsöző együttműködésének köszönhető, hogy az elmúlt időszakban több fontos fejlesztés is megvalósulhatott Sellyén" - fogalmazott a mintegy 2500 lelkes baranyai város vezetője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!