Hat jurtából álló tábort adtak át Martonyiban

Belföld, 2023.06.13

Diákok számára nyújt táborozási lehetőséget az a hat jurtából álló tábor, amelyet kedden adtak át a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Martonyiban.

A Szent Miklós Sportközpont területére épített tábor az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola kezdeményezésére létesült, 50 millió forint állami pályázati forrásból és 25 millió forint egyházi hozzájárulással - hangzott el az átadóünnepségen a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkárától.

Révész Máriusz emlékeztetett arra, hogy aki a Cserehátról hall, az vagy nem is tudja, hol van, vagy ha igen, a szegénység és a reménytelenség jut az eszébe. "Ezen mindenképpen változtatni kell!" - mondta az államtitkár és egy bibliai történethez hasonlítva az itt élők erőfeszítéseit, Jeremiás cselekedetét említette, aki azért vett földet, hogy megmutassa, hisz a jövőben.

Az edelényi görögkatolikus iskola a zászlóvivője annak az üzenetnek, hogy ebben a térségben van jövő, "ők hisznek a jövőben" - tette hozzá Révész Máriusz, megjegyezve, hogy itt is vettek egy kis földet és építettek rá egy tábort az összes kiszolgálóépülettel együtt.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy miért éppen ennek az iskolának a pályázatát támogatták. Mint mondta, azért, mert korábbról ismerve az iskola tevékenységét, meggyőződésük volt, hogy biztosan meg fog épülni ez a tábor; pedig csak két hónapjuk volt rá, ugyanis április elején érkezett meg a támogatás.

A tábort Orosz Atanáz görögkatolikus püspök áldotta meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!