Hatalmas a füst a Bika-tónál, ég a nádas (Frissítve) (Videó)

Belföld, 2023.10.08

Több száz méterre is látni, hogy ég a nádas a baktói Bika-tónál.

Tűz a Bika-tónál Hatalmas a füst, levegőt is alig kapni a szegedi Bika-tó közelében, ahol kigyulladt a nádas és a száraz fű vasárnap délután 15 óra körül.

Még 1 kilométerrel a tűzfészektől is folytogató a füst. A füstöt már a József Attila sugárútról is jól látni, fekete füst gomolyog a tízemeletesek felett. A helyszínre a beszámolók szerint legalább két tűzoltóautó érkezett és továbbiak is várhatók.


A tűz a Szélső sor, Tölgyfa utca és Ladvánszky utca végéhez van legközelebb, lakóház egyelőre nincs közvetlen veszélyben, de az erős szél nehezíti a tűzoltók munkáját.

Mintegy 2 hektáron ég a nádas, a helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik 4 vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat. A munkát egy Szegedről érkezett vízszállító is segíti - olvasható az OKF közleményében.

A tűzoltóknak végül 5 vízsugárral és kézi szerszámokkal fél 5 körül sikerült eloltaniuk a tüzet. Az OKF tájékoztatása szerint a tűz mintegy 8 kektárnyi nádasra terjedt ki, a lánglovagok jelenleg az utómunkálatokat végzik. 
(Webrádió)

Címkék

Tűz Bika-tó

Galériánk

Tűz a Bika-tónál Tűz a Bika-tónál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!