Hatalmas méhlegelőt festenek a Vág utcai fűtőműre

Belföld, 2021.04.29

Marton Ákos és Vinkó Leó május 10-én kezdi kifesteni a SZETÁV Kft. Vág utcai székháza melletti fűtőmű oldalát. A két street art művész munkáit már eddig is több szegedi fűtőművön és tűzfalon megcsodálhatták a járókelők.

Fecskefészek fűtőmű
Óriási zöld mező, amely felett méhek repkednek. Ez lesz a témája Marton Ákos és Vinkó Leó következő nagyobb munkájának. Mint ismert, Felsővároson molnárfescskéket pingáltak az ottani fűtőmű oldalaira, ezzel hívták fel a figyelmet arra, hogy ezek a hasznos madarak lassan teljesen eltűnnek a környezetünkből.

Ezúttal is a környezetünk megóvására kívánják felhívni a figyelmet, hiszen olyan méhlegelőt festenek majd májusban a Vág utcában lévő ipari létesítmény oldalára, amelyből nagyon sok kellene, hogy a méheket meg tudjuk óvni a káros környezeti hatásoktól. Jelenleg ugyanis a méhészeti ágazatnak sok gonddal kell szembenéznie, ilyen, a környezet, klímaváltozás hatása, a méhlegelők összetételének átalakulása, a változó terméshozam, a szűkülő értékesítési csatornák és a méhegészségügyi problémák hatásai. Marton Ákos és Vinkó Leó a tervek szerint május 10-én lát hozzá a hatalmas kép megfestéséhez, és úgy számolnak, hogy a hónap végére végeznek a munkával.  

Persze ez nagyban függ az időjárástól, hiszen esőben, nagy szélben nem lehet dolgozni, így akár csúszhatnak kicsit a határidővel. Az biztos, hogy május 20-a körül már érdemes ellátogatni a Vág utcai fűtőműhöz, mert az alkotók addigra felfestik a kép legfontosabb elemeit a létesítmény oldalára.

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)

Galériánk

Fecskefészek fűtőmű Fecskefészek fűtőmű
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!