Helyet cserélhet a szegedi alpolgármester és a bizottsági alelnök

Belföld, 2021.06.22

A városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának keddi ülésén tárgyalták a képviselők azt az előterjesztést, mely szerint a gazdasági alpolgármesteri tisztségéről június 30-ával lemondott Szécsényi Rózsa venné át a bizottságban annak a Kovács Tamásnak a helyét, aki épp az ő székébe ülhet be, amennyiben a közgyűlés megszavazza pénteken a helycserét.

Szegedi városháza
Sokakat meglepett a bejelentés, mely szerint Szécsényi Rózsa két év után távozik a gazdasági alpolgármesteri pozícióból. A jogi bizottság elé kerülő előterjesztésből kiderül, hogy az alpolgármester lemondott posztjáról, de azt nem taglalja, mi volt ennek a kiváltó oka. Az viszont egyértelműen kiderül a dokumentumból, hogy jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság alelnöke, Kovács Tamás veheti át a stafétát Szécsényi Rózsától, és az is biztosnak tűnik, hogy a volt alpolgármester veheti át Kovács bizottsági posztját.

Ezt a helycserét azonban meg kell majd szavaznia a közgyűlésnek is, ahol hiába van meghatározó többsége az Összefogás Szegedért Egyesületnek, a különböző pártokat tömörítő ellenzéki frakció nem teljesen egységes a kérdésben. Kovács Tamás a Párbeszéd Magyarországért Párt egyetlen képviselője az egyesült ellenzéken belül, így kinevezése a nagyobb súllyal bíró pártok alkuján múlik. Az viszont egyértelmű, hogy Kovács Tamás megválasztása esetén hasonló javadalmazásban részesül, mint elődje, ugyanis az előterjesztés szerint bruttó 897. 500 forint lesz a havi fizetése. Végső döntést az ügyben a június 25-i közgyűlés fog hozni.
(Webrádió)

Címkék

Kovács Tamás Szécsényi Rózsa
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!