Helyi népszavazást kezdeményez Szegeden Szabó Bálint

Belföld, 2021.03.22

A független önkormányzati képviselő hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján elsősorban Botka László felelősségéről beszélt, ugyanis szerinte a polgármester hibás intézkedései nagybanhozzájárultak ahhoz, hogy eldurvult a járvány Szegeden.

Dr. Szabó Bálint A február 15-én történtekről is mondott néhány új információt, de részleteket későbbre ígért Szabó Bálint. A járvány harmadik hullámában a szegedi polgármesteri hivatal a balliberális országos „elit” átjáróházává vált – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, aki szerint Botka László járványkezelésből megbukott. A Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója a Bibliából, pontosabban a tízparancsolatból üzent a polgármesternek, mondván „Ne ölj!” Szabó szerint embert ölni lehet tevőlegesen és mulasztással, szándékosan és gondatlanul, fizikailag, egészségileg, gazdaságilag,
lelkileg és szellemileg.

Szabó szerint Botkát csak politikusi karrierje érdekli, ezért a durvuló járványhelyzet ellenére se a védekezéssel, sokkal inkább a közelgő választásra való felkészüléssel foglalkozott. Ennek köszönhető, hogy január 6-án Karácsony Gergely, január 7-én Márki- Zay Péter, január 13-án Fekete-Győr András, február 9-én Jakab Péter, február 24-én tucatnyi balliberális polgármester, végül március 1-jén Dobrev Klára járt Szegeden azért, hogy megtárgyalják, hogyan lehet megbuktatni a kormányt.

Mindezeket az egyeztetéseket a Botka László által meghozott helyi szabályokat minden szinten megsértve, zárt térben, egy szobában jó sokan összegyűlve, maszk nélkül, egymástól másfél méter távolságot be nem tartva, kávézva, teázva, két cigaretta elszívása közepette végezték. Közben másokat, ha nem tartják be a szabályokat, durván megbüntetnek a hatóságok – emelte ki Szabó, aki szerint Botka László ezzel nem csupán rossz példát mutat, de a polgármesteri hivatal dolgozóinak, hozzátartozóinak, ügyfeleinek és látogatóinak egészségével, egyenesen az életével játszott és játszik. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy amíg a multi cégek továbbra is nyitva tarthattak addig a korlátozó intézkedésekre hivatkozva bezáratta a Cserepes sori piacot, majd később a Mars téren is zárlatot rendelt el egyik napról a másikra. A politikus 12 pontban foglalta össze a szegedi városvezetés mulasztásait. Ezek közül érdemes megemlíteni azt, hogy nem adta vissza az ingyenessé váló parkolás ellenére nem adta vissza a megváltott lakossági és vállalkozói bérletek árát. Azt is nehezményezte, hogy helyi propagandára akkor sem sajnálta a pénzt a polgármester, amikor más területeken komoly megszorító intézkedésekről számolt be.

Szabó Bálint kitért arra is, hogy a súlyos járványhelyzetben különösen fontos volna a különböző pártállású politikusok összefogása, a politikai viták zárójelbe tétele. A közgyűlést az elmúlt fél évben még online és véleményező formában sem hívta össze, a képviselők testülete helyett mindenről maga egyszemélyben, diktatórikusan döntött – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki felszólítta a polgármestert a járványügyi ámokfutás azonnali befejezésére.

Egyúttal helyi konzultációt és online népszavazást kezdeményezett különböző ügyekben, például a Cserepes Sori Piac újranyitásáról, a politikusi fizetések és propaganda kiadások csökkentéséről-megszüntetéséről, a vállalkozói díjak mérsékléséről és a bezárásra ítélt vállalatokat és otthonmaradásra kényszerült szegedieket segítő önkormányzati mentőcsomag összeállításáról.

A politikus arról is beszámolt, hogy állítólagos elrablása ügyében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon javában zajlik a nyomozás. Mint ismert, Szabó állítása szerint február 15-én hét férfi kényszerítette arra a képviselőt, hogy Szegedről a makói tanyavilágig sétáljon a hidegben hiányos sportfelszerelésben.

Elmondta, hogy a rendőrök 5 órán keresztül hallgatták meg, és ez alapján világossá vált számára, hogy a korábban az ügyben nyomozó csongrád-csanádi nyomozók számos eljárási hibát vétettek. Azt viszont pozitívumként említette, hogy a Szabó által említett hét támadó közül néhányat már beazonosítottak a Békés megyei rendőrök. Ebben az ügyben és más témákról is a jövő héten ad bővebb tájékoztatást a képviselő online meghirdetett sajtótájékoztatóján.
(Webrádió)

Címkék

Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!